IS HET NOG VER NAAR SCHOOL, MAMA?

Geplaatst op: 4 november 2016 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Afgelopen week kreeg ik van mijn schoonvader een powerpointpresentatie opgestuurd. Nu eens een keer niet zo één die we allemaal kennen, met van de flauwe grappen of honderd poezenfoto’s. Nee, in tegendeel.

Deze presentatie heeft de titel: “Is het nog ver naar school, mama?”. Kijkend naar deze presentatie realiseerde ik me wederom hoe goed onze kinderen het hebben en hoe vanzelfsprekend het voor hen is om – vaak met de auto – naar school te gaan.

In Indonesië is het, net als in andere landen, helemaal niet zo vanzelfsprekend om naar school te gaan, laat staan met de auto. Soms hebben kinderen geluk als ze op de motor naar school gebracht worden, maar velen moeten gewoon lopend naar school. Tja, en of het dan regent of dat de hangbrug vervallen is, dat maakt dan niet uit. Je zult hoe dan ook op school moeten geraken. Maar zelfs al staat het ouderlijk huis op vijf meter van de school, dan is het niet vanzelfsprekend dat je ook naar school kan.

Al sinds het begin van onze stichting maken we ons hard om zoveel mogelijk kinderen naar school toe te sturen. De toekomst begint tenslotte bij de kinderen en die kan maar beter goed uit de startblokken komen. Stichting Tileng heeft al vele jaren een mooi en succesvol Scholarships programma. Hiermee maken we het mogelijk om, dankzij onze donateurs, kinderen naar school te sturen of zelfs een opleiding aan de universiteit te volgen.

Dit heeft al veel goeds opgeleverd, wat te denken van een dokter en onlangs is weer één van de studenten met vlag en wimpel geslaagd. Volgende week vrijdag het verhaal daarover.

We hebben donateurs die ieder jaar trouw een vast bedrag overmaken naar de stichting ten behoeve van een scholarship.Van dat bedrag kunnen we dan een leerling blij maken en een jaar opleiding vergoeden. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bij machte is om dit ieder jaar te doen.

Wellicht is het een idee om hier eens creatief mee om te gaan en eens te kijken of u met vrienden het geld bij elkaar kunt krijgen om één leerling naar school te sturen. Het bewaren of opsparen van de statiegeld-bonnetjes kan natuurlijk ook.

Met andere woorden, er zijn genoeg mogelijkheden om iets goeds te doen. Wij zijn blij met iedere bijdrage. Als u ervoor kiest om uw bijdrage beschikbaar te stellen voor een kandidaat uit het scholarship programma, geeft u dat dan vooral aan bij uw donatie.

Wij zorgen ervoor dat het geld bij de leerling komt. Gegarandeerd! Met uw bijdrage brengt u de school dicht bij. Ongeacht waar hij of zij woont hoeft nooit meer de vraag gesteld te worden: “is het nog ver naar school, mama?”.  Alvast bedankt!