Het is bijna weer zover

Geplaatst op: 24 mei 2013 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Het op de hoogte houden van onze donateurs van het wel en wee van de stichting is een van onze belangrijke pijlers. Binnenkort ga ik, overigens weer op eigen kosten, naar Indonesië, voor mij al weer de dertiende keer. Naast het bezoeken van de projecten van Stichting Tileng blijft het speciaal om mijn privé pleeggezin in de desa’s Baturraden weer te zien. Dit doe ik in de laatste week van onze vakantie. In die week trouwt ook onze (pleeg)kleindochter Tika met Agung. Agung is afgestudeerd als onderwijzer en Tika hoopt in oktober als onderwijzeres af te studeren. Tika heeft deze universitaire studie kunnen volgen dankzij een studiebeurs van Stichting Tileng in het kader van het scholarshipproject.

De rest van de tijd reis ik altijd in andere delen van Indonesië. Nu een deel van de kleine Sunda-eilanden; Bali, Flores, Rinca, Komodo en Lombok. De gordel van Smaragd heeft zoveel mogelijkheden en er is veel te beleven. Ik schrijf daar vaker over.

In de laatste week van mijn bezoek aan Java zal ik ook overleg voeren met de General Manager van Stichting Tileng Indonesia en zijn collega’s, die zetelt in de desa Baturraden. Er is veel te bespreken. Zo zal de afgelopen periode 2011 tot heden worden geëvalueerd en zullen afspraken gemaakt worden voor de komende periode.

Ik zal trachten u tijdens mijn reis, als er voldoende internet is op de kleine Sunda-eilanden,  op de hoogte te houden van mijn ervaringen. Mocht dat niet lukken, dan gebeurt dat zeker als ik weer terug in Nederland ben. U zult dan tijdens mijn reis verstoken blijven van de wekelijkse verhalen. Ik vraag daar uw begrip voor.

In juli a.s. pakken we natuurlijk de draad weer op met onze weekendverhalen.