Baturraden

Geplaatst op: 25 januari 2008 · Geplaatst in: Weekendverhalen

In de bestuursvergadering van 9 januari 2008 is een tweetal projecten uit Baturraden akkoord bevonden. Deze kunnen dus vanaf nu met financiële steun van onze stichting worden opgestart.

Het betreft de volgende projecten.

3e en volgende fases lagere school Baturraden

In de eerste en tweede fase zijn inmiddels 7 lokalen en een lerarenkamer gerealiseerd. Zoals u wellicht weet, is dit project met instemming van de mensen in Baturraden tijdelijk stopgezet na de aardbeving van mei 2006. Hierdoor kon prioriteit worden gegeven aan de herbouw van de desa Imogiri. Hoewel ons werk in Imogiri natuurlijk nog lang niet klaar is, zijn wij daar inmiddels wel zover gevorderd, dat we de lagere school in Baturraden weer kunnen oppakken. Dit is mede mogelijk geworden dankzij een substantiële anonieme gift die wij eind 2007 mochten ontvangen.

De school kan nu volledig worden afgemaakt. Dit houdt onder meer in de realisatie van nog vier lokalen, de toiletten, het hekwerk voor het schoolplein, de keuken, het laboratorium, een educatieve schooltuin en -plein, schooluitrusting, meubilair, e.d..

De school (voor ruim 115 leerlingen) wordt als een landelijk voorbeeld gezien, hoe in goede samenwerking tussen de plaatselijke bevolking, de regionale overheid en de Stichting Tileng, tot een goed resultaat gekomen kan worden. Niet alleen de samenwerking wordt als uniek gezien, maar ook de kwaliteit van de nieuwbouw.

Aanschaf computers voor lagere scholen Baturraden

Het betreft hier een financiële bijdrage voor de aanschaf van een tweetal computers voor de lagere scholen Karang Tengah en Kemutug Kidul in Baturraden. De aanschaf van een van de computers is volledig gedekt door een hiervoor bestemde bijdrage van de Stichting GeefGratis.