Lezing

Geplaatst op: 22 februari 2008 · Geplaatst in: Weekendverhalen

Zoals u wellicht weet, steunt Stichting Tileng een aantal desa’s (dorpen) op het eiland Java in Indonesië met de desa Tileng als speerpunt. De stichting heeft ten doel de leef- en woonsituatie, in de breedste zin van het woord, van deze desa’s te verbeteren. De stichting tracht haar doel met name te bereiken door het initiëren, begeleiden en financieren van projecten van de lokale bevolking. De ondersteuning is gericht op structurele hulp, bijvoorbeeld via onderwijs en via inkomen genererende projecten. Op dit moment richt de stichting zich op een drietal desa’s, te weten Imogiri, Baturraden en uiteraard Tileng.

Bij het realiseren van haar doelstellingen heeft de stichting veel hulp nodig. Hulp van de overheid, scholen, van particulieren en/of van het bedrijfsleven.

Om hier in Nederland nog meer bekendheid te krijgen (en uiteraard ook om fondsen te werven), biedt de stichting aan lezingen te verzorgen over haar werk en de resultaten daarvan. Bijvoorbeeld bij plaatselijke verenigingen, scholieren, clubs etc. Een speciale vorm van lezing is de “Kumpulan Kecil”, waarbij we bij iemand thuis een avond verzorgen voor een kleine groep belangstellenden.

Met andere woorden aan hen die de doelstellingen van de stichting onderschrijven en die daaraan wellicht willen bijdragen, kan een lezing worden aangeboden. Zo proberen wij op een actieve en positieve manier de boodschap van de stichting uit te dragen en natuurlijk een netwerk voor goodwill, publiciteit, interesse, sympathie en – heel belangrijk – donateurs op te bouwen.